Hlavní obsah

Z dobřanské psychiatrické léčebny zmizeli dva chovanci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DOBŘANY

Policie na Plzeňsku pátrá po dvou pacientech Psychiatrické léčebny v Dobřanech, kteří mají nařízenu ústavní léčbu. V léčebně nejsou od pátku. Jednapadesátiletý Jiří Loskot má soudem nařízenu ochrannou ústavní sexuologickou a protialkoholickou léčbu, o dva roky starší Jiří Božek má nařízenu protialkoholickou léčbu.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

"Loskot utekl v pátek 12. prosince při čekání na sanitku z areálu fakultní nemocnice Plzeň-Bory, kde se podrobil lékařskému vyšetření," uvedla pro ČTK policejní mluvčí Pavla Soukupová. Z léčení neutekl poprvé. Naposledy po něm policie pátrala v říjnu. Našla ho na náraží v Praze.

Loskotovi nařídil soud v Písku ústavní ochranné sexuologické a protialkoholické léčení. V minulosti ho soud uznal vinným z pokusu o znásilnění. Původně se měl léčit ambulantně, jelikož se však léčby neúčastnil, soud mu uložil ústavní léčbu. Podle lékařského znaleckého posudku trpí kombinovanou duševní poruchou, ne ale přímo sexuální deviací. Loskot pochází ze Lnář, měří 160 až 170 centimetrů, je hubený, má modré oči a šedé rovné krátké vlasy. Nosí dioptrické brýle.

Jiří Božek z Plzně se v pátek nevrátil z povolené vycházky. Měří 169 centimetrů, má hubenou postavu, hnědé oči, husté, široké obočí a bílé rovné krátké vlasy.

Policie žádná všechny občany, kteří by měli jakékoliv informace o pohybu nebo pobytu hledaných osob, aby volali na bezplatnou tísňovou linku 158 nebo přišli na nejbližší policejní služebnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám