Hlavní obsah

Vzplanutí balkonu a zápalná lahev, která se nenašla. Takový silvestr měli hasiči v Praze

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Silvestr v hlavním městě byl nejklidnější za posledních několik let. Hasiči a především policisté přesto v noci vyjížděli hned k několika naléhavým případům.

BEZ KOMENTÁŘE: Hasiči u hlášeného požáru balkonu v ŘepíchVideo: Novinky

 
Článek

„Snad to nezakřikneme, ale prohlašujeme tento Silvestr za nejklidnější za poslední desetiletí,” uvedl před půl druhou ráno mluvčí hasičů. Nezakřikl.

Požár balkonu v Řepích 

Krátce po půlnoci vyjelo několik profesionálních i dobrovolných jednotek hasičů do Slánské ulice v pražských Řepích, odkud byl hlášen požár na balkoně jednoho z bytů v budově známé jako Triangl. Jedná se o stejnou výškovou budovu, ve které v úterý zasahovali hasiči kvůli citelným otřesům způsobeným zemětřesením v Chorvatsku.

Požár se podařilo uhasit ještě před příjezdem policistů a hasičů. Nutná tak nebyla ani evakuace domu.

Požár v Řeporyjích

Sotva se stačili hasiči rozkoukat u hlášeného požáru v Řepích, už jim byly hlášeny další případy. Mimo jiné požár pyrotechniky v dodávce v Radimově ulici, nebo právě požár na stavbě na okraji Řeporyjí. Ve Wiesenthalově ulici vzplály dřevěné palety a odpad na stavbě. I v tomto případě vyjelo na místo několik jednotek hasičů, kteří k likvidaci požáru nasadili jeden vodní "C" proud.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár na stavbě v ŘeporyjíchVideo: Novinky

Zápalná láhev hozená z balkonu?

Když hasiči a policisté zasahovali u požáru v Řeporyjích, ozvalo se v policejní vysílačce, že v nedaleké Amforově ulici ve Stodůlkách má někdo házet zápalné láhve a další předměty z balkonu na chodník před domem.

Na místo ihned vyrazily dvě policejní hlídky. Ty se pak vydaly, vybaveny ochranným štítem a beranidlem, do panelového domu, ze kterého měly předměty létat. Již před domem policisté spatřili rozbitou autobaterii, brzdový kotouč, rozbité skleněné láhve a také zbytky ohořelé láhve. Muž žijící v bytě nakonec po policejní výzvě sám otevřel dveře.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté zasahovali na Nový rok v bytě ve StodůlkáchVideo: Novinky

„V bytě policisté nalezli dva lidi, kteří se k házení předmětů přiznali. Oba byli na místě zajištěni a převezeni na policejní služebnu. Právní kvalifikace případu zatím nebyla stanovena,” řekla Novinkám policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Zda se opravdu jednalo o zápalnou láhev, budou policisté zjišťovat. Při události nebyl nikdo zraněn.

Reklama

Výběr článků

Načítám