Hlavní obsah

Vyšetřovatelé starých vražd už druhý den pátrají ve Štolmíři, povolali větší bagr

Štolmíř

Druhým dnem pokračuje v obci Štolmíř na Kolínsku zásah kriminalistů ze speciálního týmu Tempus, který se zabývá starými neobjasněnými vraždami. I ve čtvrtek dorazil kriminalistům na pomoc bagr.

BEZ KOMENTÁŘE: Kriminalisté z týmu Tempus zasahují druhým dnem ve Štolmíři na Kolínsku

 
Článek

U výkopu, který vyhloubili kriminalisté již ve středu, hlídkovali celou noc policisté z pořádkové jednotky. Ve čtvrtek ráno se na místo sjeli kriminalisté znovu. I ve čtvrtek je místo obehnáno policejními páskami a pokračují výkopové práce. Hasičský bagr už na takto hlubokou jámu nestačil, kriminalisté proto museli přivézt jiný.

Podle majitele sousedního pozemku býval v místě policejního zásahu výkop pro septik. Podle některých informací zde policie odkryla starý hrob, policejní složky však zatím neposkytují žádné informace.

Obyvatelé Štolmíře ve čtvrtek příliš z domů nevycházejí. Všude je ticho, takže je slyšet jen malý bagr, který prohrabává hlínu u policejního stanu. Těsně u pozemku, kde policie pátrá, bydlí sedmdesátiletý muž. Nemovitost vlastní od roku 1986 a nevzpomíná si, že by tady někdy policie něco vyšetřovala.

Skupina Tempus funguje od března roku 2013

Na místě, kde se nyní kope, byl podle něj výkop pro žumpu. Udělal ho bývalý majitel pozemku, který je už po smrti. Podle souseda chce nyní pozemek současný vlastník prodat. Policisté mu neřekli, co vedle jeho domu vyšetřují. „Je mi to jedno, je to jejich práce – jen konají, co musejí,“ dodal.

Speciální skupina detektivů Tempus vznikla při Policejním prezidiu teprve v březnu 2013, ale už si připsala několik úspěchů. Dopadla podezřelé z vraždy podnikatele z Otrokovic na Zlínsku, která se stala před devíti lety, z 13 let staré vraždy číšníka ve Zlíně nebo vraždy vymahače dluhů v Praze, která se stala před dvěma desítkami let.

Tým se zaměřuje na závažné zločiny, které se v minulosti nepodařilo vyřešit a hrozí promlčení. Třeba čtyři podezřelé ze zmíněné vraždy v Praze zatkli detektivové měsíc před promlčením činu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám