Hlavní obsah

Vyhrožoval přítelkyni, když zmizela, začal obtěžovat její matku

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Nekonečná série textových zpráv, házení kamením do oken, zvonění na domovní zvonek, vyhrožování fyzickým napadením a vypínání hlavního jističe elektřiny. Takové útrapy musela snášet čtyřiatřicetiletá žena z Ostravy ze strany jejího o devět let staršího bývalého partnera.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Poté, co se žena před násilníkem odjela schovat, obrátil své výhrůžky směrem k její matce.

O případu informoval v pondělí mluvčí ostravské policie Petr Svoboda. Muž byl obviněn z trestných činů nebezpečné pronásledování a nebezpečné vyhrožování. Policie podala návrh na jeho vzetí do vazby.

Terčem útoků byla žena minimálně čtyři poslední měsíce. „V nekonečné řadě SMS zpráv jí neustále nadával, osočoval a urážel. Také jí pomocí zpráv vyhrožoval. Ke svému nátlaku ovšem nepoužíval pouze mobilní telefon. Do oken jejího bytu opakovaně házel kameny, zvonil na domovní zvonek, bouchal na dveře bytu, opakovaně jí vypínal hlavní jistič elektřiny a opakovaně se domáhal vstupu,“ řekla mluvčí s tím, že koncem července muž svou expartnerku dokonce fyzicky napadl a vyhrožoval jí „dobitím“ před jejími dětmi.

„Obviněný ženě také prohlížel kontakty a SMS zprávy v jejím mobilním telefonu. V době, kdy se před ním ukrývala mimo Ostravu a změnila si telefonní číslo, dokonce zasílal výhružné zprávy její devětapadesátileté matce. Chodil i před její dům, ženu obtěžoval a neustále se snažil zjistit, kde se bývalá přítelkyně nachází,“ dodal Svoboda.

V případě odsouzení hrozí muži za uvedené trestné činy maximálně jeden rok vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám