Hlavní obsah

Vydíraný skončil v autě s prostřelenou hlavou

Právo, Milan Vojtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MIKULOV/BRNO

Obestřena mnoha záhadami je událost, při které byl vážně zraněn šestatřicetiletý muž ze Sedlece na Břeclavsku. V Mikulově jej našli lidé s průstřelem hlavy v autě poblíž centra města. Událost se stala již 22. října před patnáctou hodinou a s ohledem na stav vyšetřování policisté nechtěli dříve poskytnout informace.

Článek

Na parkoviště u mikulovského úřadu práce přijela v uvedený den Mazda 323 s hodonínskou značkou, ve které byli nejméně dva lidé. Pak se ozval výstřel.

"Policii přivolala žena, která viděla, jak v zaparkovaném autě leží na volantu nehybná postava," řekl Právu zdroj obeznámený s případem. Přivolaná hlídka objevila těžce zraněného muže s prostřelenou hlavou a přivolala záchranáře.

Muž js stále v kritickém stavu

Po leteckém transportu do brněnské nemocnice je i devět dnů po události stále v kritickém stavu. Policisté rozjeli pátrací akci a k jejich překvapení se jim sám přihlásil muž, který oznámil, že v uvedeném voze s postřeleným seděl.

Vypověděl, že prý řidič vytáhl zbraň a při manipulaci s ní se sám postřelil. Historka ztratila smysl v okamžiku, kdy policisté zjistili, že dotyčný měl řidiče auta vydírat.

Podezřelý muž je obviněn z vydírání a ublížení na zdraví

"Událostí se policie zabývá. Ve výpovědi muže byly rozpory a šetření skončilo jeho obviněním z trestného činu vydírání a ublížení na zdraví. Byl podán návrh na uvalení vazby. Víc ale sdělit nemůžu, případ převzala krajská policejní správa," uvedl Josef Michálek z břeclavského policejního ředitelství.

Podle krajské policejní mluvčí Jany Šípkové se případ šetří a není vyloučeno překvalifikování na trestný čin pokusu vraždy. "V tomto okamžiku nemáme bližší informace k události," řekla Šípková.

Příčinou mohlo být vyřizování účtů

Mikulovem kolují zvěsti, že podstatou skutku mohlo být vyřizování účtů mezi dozorcem a vězněm. Zraněný skutečně pracoval u vězeňské služby, a zadržený má za sebou jeden trest, v tomto vztahu se ale vzhledem k datu výkonu trestu a věku zraněného ani nemohli potkat.

Podle informací Práva je podezřelý nyní ve vazbě v břeclavské věznici. Policie současně žádá o spolupráci při zjišťování podrobností události.

Pátrá po 160-170 centimetrů vysokém muži, plnoštíhlé postavy, krátce střižených vlasů, s kulatým obličej. Na sobě měl oblečeny rifle modré barvy, hnědou koženou bundu do pasu a na nohou měl hnědé boty do špice. Je romské národnosti.

Mohl být spatřen 22. října mezi 14.30 a 15.00 hodin v blízkosti mikulovského úřadu práce a koupaliště. Informace o jeho pohybu lze podat na linku 158 případně přímo na službu kriminální policie Břeclav 974 632 101.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám