Hlavní obsah

Vyděrači u Lipna vláčeli mladíka na laně za autem, pak ho přivázali ke stromu

Právo, pok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český Krumlov
Aktualizováno

Otřesný čin vydírání vyřešili českokrumlovští policisté. Tři mladíci ve věku 20 a 18 let v neděli odpoledne donutili na Lipensku vystoupit z autobusu devatenáctiletého mladíka. Toho pak osobním vozem převezli na lesní cestu a tam ho donutili sepsat a podepsat dlužní úpis. I přesto, že mladík udělal všechno, co násilníci chtěli, přivázali ho připraveným horolezeckým lanem za nohy k autu a táhli ho po lesní zasněžené cestě asi 250 metrů.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Poté svou oběť ještě přivázali ke stromu a odjeli. Bezprostředně po jejich odjezdu se poškozený z úvazu vyprostil a přivolal si pomoc. Řádění násilníků se naštěstí obešlo bez vážného zranění. Mladík si kromě otřesného zážitku odnesl jen pár drobných poranění,“ sdělila ve čtvrtek mluvčí českokrumlovské policie Michaela Pavlíčková.

Kriminalisté trojici zadrželi v úterý. „Hlavní aktér celého případu vydal policistům dlužní úpis i obě lana. Všichni tři byli obviněni z vydírání a organizátor násilné akce navíc z pokusu o ublížení na zdraví,“ doplnila Pavlíčková.

Policisté pak vyděrače propustili a stíhají je na svobodě.

Při podobném případu přišel muž o kus hýždí

Podobný případ se odehrál loni na Karvinsku. Pachatelé táhli svou oběť na laně za autem celý kilometr. Muž utrpěl rozsáhlá povrchová i vnitřní zranění a přežil jen díky shodě náhod a náročné lékařské pomoci, včetně transplantace kůže na zadní části těla. Přišel o hýžďový sval. [celá zpráva]

Případem se zabývá ostravský krajský soud, pachatelé jsou obžalovaní z pokusu o vraždu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám