Hlavní obsah

Vyděrač požadoval odstoupení prezidenta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Policejní specialisté na internetovou kriminalitu po dvoutýdenní práci vypátrali vyděrače, který mj. požadoval v týdenní lhůtě milión korun a odstoupení prezidenta Václava Klause. Policisté 19letého mladíka zatkli ve středu ve vesnici nedaleko Kadaně v severních Čechách.

Článek

"Policejní rada obvinil zadrženého v minulosti netrestaného mladíka z vydírání. V případě prokázání viny mu hrozí až osm let trestu odnětí svobody," informovala dnes mluvčí policejního prezídia Blanka Kosinová.

Nezaměstnaný mladík se podle podezření policie dvakrát ozval prostřednictvím e-mailu na konci listopadu. První vyděračskou zprávu poslal na ministerstvo vnitra a druhou na tiskové oddělení policejního prezídia.

"Dobrá, včera nikdo na mou výzvu nereagoval, a tak jsem nucen udělat to co jsem včera specifikoval. Odpálím první bombu. Bude to v Praze, přesné místo neurčím, aby se vaše duté hlavičky taky chvíli namáhaly," stálo ve druhém e-mailu. Kromě peněz přitom žádal veřejné uznání, "že tento režim je horší než totalismus". "Nesnášim lidi, a tak pro mne nebude problém je taky zabít...," napsal vyděrač v dopise.

Zatčený mladík je zatím v cele předběžného zadržení. O jeho vzetí do vazby má rozhodnout v následujících dnech soudce.

Text vyděračského dopisu

Dobrá, včera nikdo na mou výzvu nereagoval, a tak jsem nucen udělat to co jsem včera specifikoval. Odpálím první bombu. Bude to v Praze, přesné místo neurčim, aby se vaše duté hlavičky taky chvíli namáhaly. Pokud nesplníte mé požadavky (viz. poslední odstavec) bude každý den odpálena jedna z mnoha bomb.

A nemusíte se snažit mě najít, nepíšu stejně od sebe, nejsem přece blázen....

Nesnášim lidi, a tak pro mne nebude problém je taky zabít...

Požaduji:

1. 1 000 000 korun do 7 dnů (respektive už jen do 6 dnů)

2. Veřejné uznání, že tento republikový systém je horší než-li byl totalismus

3. Omluva všech bezpečnostních složek těm, kteří díky nim byli zabiti a nebo stále jsou zabíjení, pro jejich neschopnost dělat vlastní práci...

4. Odstoupení prezidenta takzvané demokratické republiky Václava Klause

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám