Hlavní obsah

Vydal se na výlet po Jeseníkách. Pátrali po něm policisté i Horská služba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeseník

Desítky policistů a horských záchranářů pátraly v Jeseníkách po 38letém turistovi, který se vydal na výšlap. Zalarmoval je batoh, který zapomněl u chaty Švýcárna. Turista se však po dvoudenním výletu vrátil zdravý domů. Novinky o tom v pátek informovala policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Foto: Petr Marek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Ve středu odpoledne podle ní našel člen jesenické Horské služby kousek od Švýcárny opuštěný batoh, který podle obsahu patřil právě osmatřicetiletému muži.

„Batoh sice neobsahoval žádné doklady, ale byly zde materiály s konkrétním jménem a odkazem na neziskovou organizaci z Jeseníku. Jeho pracovnice pak zalarmovala policii,“ uvedla mluvčí.

Zatímco horští záchranáři prohledali možnou trasu, po níž se turista vydal, jeseničtí policisté nejprve zamířili k bydlišti pohřešovaného, kde vyzváněl jeho mobilní telefon.

Až za nimi větve lítaly. Vandalové na motorkách zpustošili hřebenovou trasu v Jeseníkách

Krimi

„Protože zde byla obava o život a zdraví muže, vstoupili do bytu. Zde našli kromě telefonu také hodinky a peněženku i s doklady,“ konstatovala Neubauerová.

Poté podle ní začaly běžné prověrky v nemocnicích, restauracích, na autobusových a vlakových zastávkách, u kamarádů a v místech, která muž často navštěvoval.

„Protože zde byla možnost, že muž mohl z hor sejít i do jiného okresu, byli o pomoc požádání i kolegové z Velkých Losin, Vrbna pod Pradědem, Rýmařova, Bruntálu a Krnova. Naštěstí po necelých dvou hodinách mohlo být pátrání ukončeno. Muž se ve zdraví vrátil po dvou dnech turistiky domů,“ poznamenala mluvčí.

Na túru vyrazil muž z Ramzové po trase přes Šerák, Keprník, Červenohorské sedlo ve směru k Pradědu.

„To, že někde na trase nechal batoh, si všiml až po několika kilometrech a už se mu prý nechtělo vracet. U sebe neměl ani telefon, aby někomu dal vědět, že je v pořádku. Došel pěšky do Koutů pod Desnou a zpátky přijel autobusem,“ doplnila Neubauerová.

Reklama

Výběr článků

Načítám