Hlavní obsah

Až za nimi větve lítaly. Vandalové na motorkách zpustošili hřebenovou trasu v Jeseníkách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malá Morávka

Celou hřebenovou trasu z Malé Morávky přes Petrovy kameny až po Šerák zpustošily v sobotu v Jeseníkách tři motokrosové motocykly. Jejich řádění v chráněné krajinné oblasti řeší policie.

Foto: CHKO Jeseníky

Pozůstatky po jízdě motorkářů v Jeseníkách

Článek

Podle pracovníků Správy chráněné krajinné oblasti Jeseníky šlo o tři krosové motocykly upravené na sníh.

„Motorkáři startovali v sobotu před polednem někde v Malé Morávce, odkud postupně projeli celý hřeben od Vysoké hole přes Petrovy kameny, Tabulové skály, Vřesovou studánku, Vozku a dál až přinejmenším po Šerák,“ sdělil za CHKO Jeseníky Pavel Jurka s tím, že motorkáři nedovoleně jezdili po hřebeni a v lesních porostech, až za nimi doslova větve lítaly.

Foto: CHKO Jeseníky

Řádění motorkářů v Jeseníkách

Případem se zabývá Policie ČR. Ihned po nahlášení incidentu vyrazilo v sobotu do hor několik policejních hlídek, žádná z nich však bohužel trojici v terénu či u silnic nezastihla.

Motorkáři si vyjeli do Obřího dolu

Domácí

Výzva o pomoc

Proto se Správa CHKO Jeseníky obrátila na návštěvníky hor a vyzvala je na svém profilu na sociální síti Facebook, aby jim ke třem vandalům poskytli informace.

„Uvítáme informace týkající se zejména místa vykládky a nakládky jejich strojů, případně i vámi pořízené fotografie či videa bezohledných jezdců, které jste možná na výletě toho dne potkali,“ píší na Facebooku ochránci Jeseníků.

„Z dostupných informací je jasné, že trojice na motorkách porušila hned několik zákonů. Nad čím ale opravdu zůstává rozum stát, je jejich bezohlednost vůči přírodě a všem návštěvníkům hor toho dne,“ upozornil Jurka.

Foto: CHKO Jeseníky

Pozůstatky po řádění motorkářů v Jeseníkách

Připomněl, že podobný případ se stal v Krkonošském národním parku. Skončil pokutou ve výši sto tisíc korun pro každého účastníka.

Na sociální síti se již ozývají lidé a upozorňují, kde všude motorkáře v sobotu viděli. „Okolo 12. hodiny jsem je zahlédl nad sjezdovkou za Figurou a jeli směrem na Petrovy kameny. A jestli jsem dobře viděl, tak ty mašiny vypadaly jak jednostopý skútr na pásech,“ upozorňuje například Dušan Hanousek.

Motorkáři jezdili v Krkonoších v lese. Pomozte nám je najít, prosí ochranáři

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám