Hlavní obsah

Výbušnina ve Varech nemohla explodovat

ČTK, Pavel Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Výbušnina nalezená minulý čtvrtek v igelitce na odstavném parkovišti ve Staré Roli v Karlových Varech nemohla explodovat. "Chyběl jí elektrický zdroj," řekla v pondělí mluvčí policejního prezidia Blanka Kosinová.

Foto: Město Karviná

Demolice posledního domu

Článek

Upřesnila, že neznámý pachatel použil průmyslovou trhavinu, ale nepřipojil k ní žádnou roznětku. "Tak jak to bylo nastražené, to nemělo bouchnout, nebylo to nastraženo k výbuchu," dodala mluvčí s tím, že konkrétní druh použité trhaviny policisté nesdělí.

Výbušninu nakládal robot

Na výskyt trhaviny ve čtvrtek dopoledne telefonicky upozornil anonym na číslo inspekce ministerstva vnitra. Uvedl, že na parkovišti naproti zahradnictví u vysílače je v igelitové tašce uložen nástražný výbušný systém. Policie krátce poté místo v okruhu 200 metrů neprodyšně uzavřela a povolala tým odborníků s pyrotechnikem. Ti s pomocí pojízdného robota tašku s výbušninou naložili do zvláštního pancéřovaného přívěsu a odvezli ji do kaolinového lomu v nedalekém Jimlíkově.

Pyrotechnik zde látku zkoumal přes dvě hodiny, ale nedokázal určit, zda je životu nebezpečná. Převezl ji proto k expertize do Prahy.

Po dobu práce pyrotechnika byla uzavřena silnice z Mírové do Jimlíkova a policie dopravu odkláněla přes Chodov.

Reklama

Související články

Igelitka v Karlových Varech ukrývala bombu

Expertiza vzorku látky, kterou pyrotechnik odebral z obsahu igelitky pohozené na parkovišti v Karlových Varech, potvrdila, že se skutečně jednalo o výbušninu....

Výběr článků

Načítám