Hlavní obsah

Senior najel do protisměru u Liberce a čelně vrazil do řidičky. Oba zemřeli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tragické následky měla ve středu ráno vážná nehoda dvou osobních aut a jednoho nákladního na čtyřproudé silnici u Liberce. Řidič (72) osobního auta jel v protisměru, kde se čelně střetl s dalším vozem, jehož řidička (62) právě v levém pruhu předjížděla kamion. Oba jeli v autě sami a utrpěli těžká zranění, kterým později v nemocnici podlehli.

Foto: HZS Libereckého kraje

Následky vážné nehody na Liberecku

Článek

Nehoda se stala kolem 6:30 na silnici I/35 ve směru od Chrastavy nedaleko odbočky na Stráž nad Nisou.

Mluvčí policie Ivana Baláková uvedla, že senior v osobním autě značky Dacia jel v protisměru na čtyřproudé silnici a čelně se střetl s autem značky Nissan, které jelo ve správném směru a jehož řidička v tu chvíli chtěla předjet kamion s návěsem. Následoval čelní střet, po kterém byl ještě nissan odmrštěn na kamion.

Oba řidiči osobních aut, kteří jeli ve vozech sami, utrpěli velmi vážná zranění a záchranáři je odvezli do nemocnice v kritickém stavu. Mluvčí hasičů David Kořínek uvedl, že jeho kolegové museli zraněné ze zdemolovaných aut vyprošťovat.

„Mluvčí nemocnice později informoval, že oba pacienti i přes veškerou snahu lékařů svým zraněním podlehli,“ uvedla Baláková.

Nehoda se stala na silnici se dvěma jízdními pruhy pro každý směr, kde protijedoucí auta jsou od sebe oddělená středovým pásem se zelení, zmínila ČTK. Řidič dacie jel ve směru od Liberce v pruhu, který je určený pro auta jedoucí do města.

Okolnosti tragédie vyšetřují vzhledem k následkům nehody kriminalisté, zjišťují zejména to, jak se senior ocitl v protisměru a jak dlouho v něm jel. Prvotní poznatky ukazují na to, že někde chybně najel.

„Nevíme, kde do protisměru najel a proč,“ řekla Baláková.

Následky nehody komplikovaly v ranním provozu několik hodin příjezd do Liberce, ve směru od Chrastavy stála dlouhá kolona.

Reklama

Výběr článků

Načítám