Hlavní obsah

Vražda cizince v Plzni: Kriminalisté po roce dopadli podezřelého

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kriminalisté objasnili loňskou vraždu cizince v Plzni. Obvinili 42letého útočníka, který podle nich u nemocnice na Borech loni v září ubil a ubodal o pět let staršího muže. Podle zjištění Práva šlo o spolubydlícího. Obviněný skončil ve vazbě.

Foto: Policie ČR

Muž zadržený kvůli podezření z vraždy v Plzni

Článek

O posunu v případu informovala policie v pondělí dopoledne na sociální síti X. „Minulý pátek jsme v Plzni zadrželi dvaačtyřicetiletého muže a obvinili ho ze zvlášť závažného zločinu vraždy. Toho se dopustil, když v úmyslu poškozeného usmrtit jej opakovaně udeřil tupým předmětem do hlavy a opakovaně bodl ostrým nástrojem, pravděpodobně nožem, do zadní strany hrudníku,“ upřesnila policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Doplnila, že zranění 47letého muže byla natolik rozsáhlá, že jim na místě podlehl. Podle zjištění Práva se jednalo se o spolubydlícího.

Čin se stal minulý rok v září nedaleko fakultní nemocnice na Borech. Mrtvé tělo leželo v lesíku, kde ho náhodou našla kolemjdoucí. Následně zavolala policii. „Kriminalisté ohledali místo činu. Zajistili stopy, nařídili soudní pitvu zemřelého,“ pokračovala Brožová.

Oběť u sebe neměla žádné doklady. Policisté posléze zjistili, že šlo o 47letého cizince. Dále si vyžádali znalecké posudky, vyhodnocovali výpovědi svědků i kamerové záznamy. Po intenzivní roční práci útočníka minulý pátek dopadli.

Vyšetřovatelé dali státnímu zástupci podnět k návrhu vzetí do vazby, čemuž soud v neděli vyhověl. „Obviněný byl poté eskortován do věznice,“ doplnila Brožová.

V Plzni vyšetřují vraždu

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám