Hlavní obsah

Vrahové třebenického faráře dostali 17 a 8,5 roku

Právo, Novinky, Rudolf Prchal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

Krajský soud v Ústí nad Labem ve čtvrtek uložil výjimečné tresty za vraždu třebenického faráře ze září 2004. Rudolf Šamko dostal 17 let a jeho 15letý komplic 8,5 roku. Obě strany si ponechaly lhůtu na rozmyšlenou.

Článek

Policisté vypátrali podezřelou dvojici několik dnů po vraždě. Oba se přiznali. Z policejního vyšetřování vyplývá, že si chtěli z fary odnést peníze. Když je farář přistihl, usmrtili ho a založili požár, aby zahladili stopy.

Pitva prokázala, že útok byl brutální. Kubíček byl surově ukopán a navíc ještě pobodán a podle lékařů umíral v krutých bolestech. Farář prý už dříve žádal radnici i policii o ochranu. V Třebenicích, kde žije 1 700 lidí, není ani policejní služebna.

O mladistvém nesmí podle předpisů nikdo zveřejnit žádné informace, podle kterých by se dal identifikovat. Navíc zákon umožnil účast na soudním jednání pouze několika určeným osobám. Letos 11. září bude na budově třebenické radnice faráři Kubíčkovi odhalena pamětní deska a busta, jejimž autorem je litoměřický sochař Libor Pisklák.

Reklama

Související články

Šamko se přiznal k vraždě faráře

26letý Rudolf Šamko, kterého v úterý na základě celostátního pátrání zadržela policie na hranicích s Rakouskem, byl ve středu obviněn ze sobotní vraždy faráře...

Výběr článků

Načítám