Hlavní obsah

Vrah stopařky dostal definitivně 20 let

ČTK, Lenka Kadeřávková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Vrah šestnáctileté stopařky ze Strakonic půjde definitivně na 20 let za mříže. Rozhodl o tom ve středu v odvolacím řízení pražský vrchní soud, který zároveň nařídil pětadvacetiletému recidivistovi Pavlu Zárubovi sexuologickou léčbu.

Foto: Růžena Písková

Předání Evropské jazykové ceny Label probíhalo v slavnostní atmosféře.

Článek

Soud uznal Zárubu vinným, že loni 16. května Štěpánkovou zavraždil, když ho stopla na cestě ze školy v Písku domů do Strakonic. Dívku nejprve udeřil tupým předmětem do hlavy a poté ji bodl nožem do srdce. Záruba se ale cítí nevinen.

Pouze nepřímé důkazy

Táborský soud sice neměl v ruce žádný přímý důkaz, ale nepřímé důkazy měly podle senátu takovou vypovídací hodnotu, že umožnily uložit výjimečný dvacetiletý trest.

Proti obžalovanému zejména hovořili dva svědci, kteří viděli, jak k němu Štěpánková nasedá do automobilu a jede v něm. Na místě činu byla nalezena olejová skvrna shodná se vzorkem ze Zárubova automobilu. Nejdůležitějším důkazem byl ale Štěpánkové mobilní telefon, který se k Zárubovi podle soudu dostal jedině tak, že si ho sám vzal.

Reklama

Související témata:

Související články

Anonym hájil podezřelého z vraždy stopařky

Předčasně ukončit projednávání případu vraždy šestnáctileté stopařky Jany Štěpánkové ze Strakonic musel v pondělí předseda senátu Krajského soudu v Táboře Jiří...

Vrah stopařky půjde na 20 let za mříže

Výjimečným trestem dvacetiletého vězení potrestal Krajský soud v Táboře brutální vraždu šestnáctileté stopařky ze Strakonic. Obžalovaný 25letý Pavel Záruba...

Výběr článků

Načítám