Hlavní obsah

Vrah 72leté ženy chtěl zabít i údajného milence

Novinky, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLATOVY

Kriminalisté pátrali dva dny po údajném 44letém milenci 72leté ženy z Habří na Plzeňsku, kterou její o 25 let mladší manžel před týdnem ubil hokejkou a násadou od koštěte. Podezírali totiž jejího manžela, že zavraždil i jeho, když je podle jeho slov přistihl v posteli při milostném aktu.

Foto: Vlastimil Lakomý

Slovanská třída před rekonstrukcí.

Článek

Policisté vyhlásili po muži pátrání hned poté, co objasnili vraždu staré ženy. Zmizel totiž, jako by se pod ním propadla zem.

"Našli jsme ho až v úterý v Klatovech. Ukrýval se v opuštěném objektu ještě se svojí družkou. Na obou bylo na první pohled patrné, že dostali nedávno pořádný výprask. Přiznali, že je ztloukl právě muž, kterého jsme obvinili z vraždy vlastní ženy. Mlátil je prý pěstmi a kopanci a potom do nich bušil nějakým dřevem. Museli utéci, jinak by je asi zabil. Měli strach to oznámit," uvedl šéf kriminalistů a vyšetřovatelů policejního ředitelství okresu Plzeň-jih František Babka s tím, že tento incident se odehrál den před vraždou, kdy oba byli u manželů na návštěvě.

Záchranku zavolal až druhý den

Zřejmě si to chtěl nejprve vyřídit se svým sokem a pak potrestat nevěrnou ženu. Zmlácený muž ale jakýkoliv milostný trojúhelník popírá. "Tvrdí, že mezi ním a ženou obviněného muže k žádnému intimnímu kontaktu nikdy nedošlo. Řekl, že se manželé neustále hádali kvůli penězům," upřesnil policejní důstojník.

Muž obviněný z vraždy je od pondělka ve vazbě. Svoji manželku podle policie zmlátil hokejkou a násadou od koštěte v pátek večer. Žena, ke které muž zavolal záchranku až druhý den, zemřela v důsledku četných vnitřních poranění v sobotu večer. V případě uznání viny mu hrozí až 15 let vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám