Hlavní obsah

Volně pobíhající pes v Plzni rozsápal dvě srny

Novinky, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Dvě srny o víkendu nepřežily napadení volně pobíhajícím psem v Plzni poblíž zoologické zahrady. Jedna byla mrtvá na místě, druhou museli ochránci zvířat nechat utratit.

Foto: Martin Šalek

Miss čarodějnice se volila ve třech věkových kategoriích, v nichž těmi nejkrásnějšími se staly Andrea Vargová, Karina Rozina a Kateřina Ritterová.

Článek

"Tak zřízená zvířata jsem ještě neviděl. Srna, které ještě žila, měla prokousnuté hrdlo, třísla a vytrhané kusy kůže na hřbetě. Bezmocně ležela a chrčela. Podle charakteru zranění zvířata rozsápal velký pes," řekl vedoucí záchranné stanice živočichů v Plzni Karel Makoň. Podle Makoně psi zahnali srny k plotu, kde bezbranná zvířata napadli.

"Těžko můžeme zpětně najít viníka. Pokud by se podařilo zjistit majitele psa, hrozil by mu postih za pytláctví a štvaní zvěře," dodal Makoň. Srny nejsou jedinou obětí volně pobíhajících psů v západočeské metropoli . Minulý týden zaútočili na labuť na Denisově nábřeží, které oddělili hlavu s krkem od trupu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám