Hlavní obsah

Vojenská policie obvinila parašutistu, který na Letné spadl mezi diváky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Vojenská policie obvinila z těžkého ublížení na zdraví 36letého parašutistu, který loni v září během exhibice na pražské Letné spadl mezi diváky. Novinky o tom ve středu informovala mluvčí Vojenské policie Lenka Haberová. Při pádu se zranil výsadkář a mezi diváky žena s dítětem.

BEZ KOMENTÁŘE: Svědek natočil pád parašutisty na LetnéVideo: čtenář Novinek, Novinky

 
Článek

„Na základě vyhodnocení znaleckých posudků v oblasti zdravotnictví a letectví a dalších zjištěných skutečností zahájila Vojenská policie trestní stíhání pro přečin těžké ublížení na zdraví z nedbalosti proti vojákovi v činné službě, který při přistávacím manévru dopadl do skupiny osob,“ uvedla Haberová.

Vyšetřování podle ní dále pokračuje. Nikdo další obviněn nebyl.

Pád se odehrál krátce po druhé hodině odpoledne 23. září při závěrečném seskoku. Podle záchranářů utrpěl zranění 36letý výsadkář a žena. Oba byli převezeni do nemocnice. Zraněno bylo také dítě, které ale k lékaři odvezl otec.

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři pomáhají zraněnýmVideo: Novinky

Podle tehdejšího vyjádření armády mohl za pád poryv větru, který odnesl parašutistu mezi diváky. Tam voják srazil oplocení a dva lidi.

Ozvala se rána

Novinkám pád krátce po události popsal jeden ze svědků. „Stál jsem na druhé straně. Najednou se ve vzduchu objevil vrtulník a vyskočilo osm lidí. Měli tam připravený oranžový kříž, kde měli dosednout mezi vrtulníky. První, druhý normálně přistáli, tenhle byl třetí nebo čtvrtý, který najednou dopadl na mobilní zábradlí a diváky,” popsal divák, který pád nahrál na video.

Pád podle něj nikdo nečekal. Prý se prostě najednou ozvala rána a všichni přítomní na místě přihlíželi jen tomu, jak padák pomalu dopadá na zem za výsadkářem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám