Hlavní obsah

Armáda po incidentu na Letné zrušila seskoky parašutistů, oznámil Stropnický

Ministr obrany Martin Stropnický (ANO) v pořadu Otázky Václava Moravce v neděli uvedl, že byly zrušeny všechny seskoky parašutistů na veřejných akcích. Armáda tak reagovala na sobotní incident na Letné, kde výsadkář dopadl mezi diváky. Zraněni byli celkem tři lidé.

BEZ KOMENTÁŘE: Svědek natočil pád parašutisty na LetnéVideo: čtenář Novinek, Novinky

 
Článek

"Nikdo z těch (zraněných) lidí není ve vážném ohrožení. Myslím, že dva ze tří budou buď dnes, nebo zítra propuštěni do domácího ošetření," uvedl ministr.

Kromě šestatřicetiletého výsadkáře byla při jeho dopadu zraněna žena a dítě. Podle ministra byl zřejmě příčinou nehody poryv větru, který výsadkáře odnesl mimo vyhrazené území seskoku. "V každém případě jsme ale s okamžitou platností zrušili jakékoli seskoky parašutistů při veřejných akcích, protože nejdřív musíme vyšetřováním zjistit, kde se stala chyba," řekl Stropnický. Seskoky budou pozastaveny minimálně do ukončení šetření, dodal.

Parašutista diváky nevaroval

Pád se odehrál krátce po druhé hodině odpoledne při závěrečné seskoku na Dni armády na Letné. Podle mluvčí záchranářů Jany Poštové utrpěl zranění 36letý výsadkář a žena. Oba byli převezeni do nemocnice. Zraněno bylo také dítě. [celá zpráva]

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Záchranáři na pražské letné

„Nepředpokládaný poryv větru odnesl jednoho z parašutistů mezi diváky, kde srazil jak oplocení, tak dva diváky. Incident vyšetřuje vojenská policie s Policií ČR,“ řekla Novinkám mluvčí armády Vlastimila Cyprisová.

Podle diváka, se kterým redakce mluvila, bylo zarážející to, že parašutista diváky před dopadem nevaroval. „Lidi si pak o tom povídali. Slyšel jsem paní s dítětem, jak se baví, že bylo divné, že ten parašutista něco nezakřičel. Třeba pozor a podobně. Ti lidi asi byli spíš překvapení, čekali, že dopadne někde mimo,“ vylíčil čtenář. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám