Hlavní obsah

Vodáci s odvoláním za znásilnění neuspěli

Novinky, Lenka Kadeřávková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Trojice sportovních vodáků ve středu neuspěla s odvoláním v případu předloňského znásilnění dvacetileté dívky v Praze. Pražský městský soud jim potvrdil dřívější tresty. Dva z nich si odpykají 3 a 2,5 roku ve vězení, třetí z nich vyvázl s podmínkou.

Článek

"Podařilo se prokázat, že k sexu došlo násilím," sdělila dnes soudkyně Eva Burianová a vyvrátila tím tvrzení obhajoby, která se snažila soud přesvědčit o tom, že dívka se čtveřicí mladíků postupně souložila dobrovolně. Proti dnešnímu verdiktu se již nelze odvolat, možné je pouze dovolání k Nejvyššímu soudu.

Tragická oslava čarodějnic

Ve dva roky starém případu původně figurovali čtyři obžalovaní. Poslední z mladíků, reprezentant České republiky v rychlostí kanoistice Martin Suchomel, přijal dvouletou podmínku, kterou mu vyměřila již loni v říjnu nižší instance. O snížení trestu se pak snažili jeho kamarádi Karel Novák, tomu dnes odvolací soud potvrdil tříleté vězení, a Tomáš Hartig, který odchází s vidinou 2,5 roku odnětí svobody. Třetí z nich Josef Grossmann dostal také dvouletou podmínku. Podle soudu sice s dívkou také souložili, ale nechovali se tak hrubě jako Hartig s Novákem. Grossmann navíc v určité fázi znásilňování vybídl své kamarády, aby toho už nechali.

Sportovci zneužili dívku předloni při dubnové oslavě pálení čarodějnic na břehu Vltavy. Jeden po druhém ji přinutili k sexu, zatímco ostatní ji drželi.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám