Hlavní obsah

Vodáci obžalovaní ze znásilnění hráli o podmíněné tresty

Novinky, Lenka Kadeřávková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Tři obžalovaní kanoisté, kteří podle nepravomocného rozsudku před dvěma lety znásilnili dvacetiletou dívku, přesvědčovali ve čtvrtek odvolacího soudce, ať je neposílá do vězení. U soudu padaly slova o nadějných sportovcích, smyslu pro fair play či případně zkaženém životě.

Foto: SŽDC

Žádná pořádně rozjetá lokomotiva rozhodně nikdy nezastaví na metru!

Článek

Čtveřici mladíků ve věku od jedenadvaceti do osmadvaceti let vyměřil Obvodní soud Prahy 4 v loňském roce dva podmíněné a dva nepodmíněné tresty v rozpětí od dvou do tří let. Zatímco český reprezentant v rychlostní kanoistice Martin Suchomel, který dostal dvouletý trest podmíněně odložený na pět let, svůj trest přijal, zbylí tři se na místě odvolali.

Asi nejvíce se včera snažil zapůsobit na ženský senát pražského městského soudu druhý z reprezentantů ve skupině obviněných a student Fakulty tělesné výchovy a sportu UK Karel Novák. "Byl to vždy čestný, spolehlivý a všeobecně oblíbený chlapec, který neměl zapotřebí si u dívek něco vynucovat," napsal o Novákovi jeho bývalý trenér v posudku, který advokát předložil soudu.

Rozporuplné výpovědi

Incident z předloňské oslavy čarodějnic se stal podle obžaloby v areálu vodáckého oddílu TJ. Bohemians, kde probíhala oslava tradičního svátku. Dívka se tehdy přidala ke klubové oslavě. Když odešla do křoví na záchod, podle obžaloby ji zezadu přepadli obžalovaní Novák a Tomáš Hartig a postupně jí znásilnili. Suchomel a Josef Grossmann se měli přidat ke svým kolegům později a také situace využít.

Novák zároveň čelí obžalobě z trestného činu ublížení na zdraví, protože dívku následně shodil do Vltavy a hodil po ní kovovou konstrukci.

V případu proti sobě stojí výpověď dívky a vodáků, kteří tvrdili, že dívka s nimi měla sex dobrovolně. Svědecké výpovědi jsou značně rozporuplné. Jedním z klíčových důkazů jsou však fotografie modřinami pokrytých nohou Michaely den po incidentu.

Předsedkyně odvolacího senátu včerejší jednání odročila s tím, že chce vyslechnout ještě další svědky.

Reklama

Výběr článků

Načítám