Hlavní obsah

Vlaky ráno srazily cizince a osobní auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Drážní inspektoři vyšetřují hned dvě nehody, které se staly v úterý ráno. Zatímco srážka osobního auta u Vizovic na Zlínsku se obešla bez vážnějších následků, na trati mezi Prahou a Děčínem ráno zemřel mladý Číňan.

Foto: Dana Ehlová

Masarykova chata dominuje Orlickým horách již devadesát let.

Článek

Druhé jmenované neštěstí se stalo krátce před šestou hodinou ranní mezi Vraňany a Nelahozevsí, tedy ještě před svítáním.

"Strojvedoucí si myslel, že srazil zvíře. Až když pracovníci drah šli kontrolovat koleje, zjistili, že šlo o člověka," sdělil mluvčí Drážní inspekce Jan Kučera.

Podle dosavadních výsledků šetření si 26letý muž krátil cestu přes trať, což se mu stalo osudným. Cizinec byl na místě mrtvý. Vlaky v tomto úseku přes hodinu jezdily pouze po jedné z kolejí.

Havárie na přejezdu

O dvě a půl hodiny později se nedaleko vizovického železničního nádraží srazil osobní vlak směřující do Otrokovic s osobním autem. "Vzhledem k tomu, že přejezd je chráněn pouze výstražnými kříži, odpovědnost padá na řidiče peugeotu," sdělil Kučera.

Podle Kučery vjel pětatřicetiletý řidič do jízdní dráhy vlaku, který právě vyjížděl ze stanice.

Podle operačního důstojníka zlínské policie byl zraněný řidič převezen do nemocnice. "Řidič má podle mých informací pouze povrchové poranění. Ve vlaku se přitom nikomu nic nestalo," dodal operační. Kučera upřesnil, že muž byl po ošetření propuštěn.

Nehodou se kromě drážních inspektorů zabývají i policisté, kteří teprve zjišťují její další okolnosti. Celková škoda činí 130 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám