Hlavní obsah

Vlak v hradeckém kraji nabral zpoždění, strojvůdce pokousal pes

Jičín

Desítky minut zpoždění osobního vlaku si vyžádal v sobotu incident na Jičínsku. Strojvedoucího osobního vlaku ve Staré Pace na trati mezi Chlumcem nad Cidlinou a Trutnovem totiž pokousal pes jednoho z cestujících, uvedla mluvčí krajské policie Iva Kormošová.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

Kvůli incidentu vlak nabral v úseku Stará Paka - Trutnov hlavní nádraží několik desítek minut zpoždění. Vlak mohl pokračovat v jízdě, až když policie případ zadokumentovala.

Muž nastoupil do vlaku v Nové Pace se psem bez náhubku. Podle policistů ho průvodčí vyzvala, aby psovi košík nasadil. Když to odmítl, řekla mu, aby tedy ve stanici Stará Paka vlak opustil.

„Na pomoc průvodčí přišel strojvedoucí, kterého pes kousl. Stalo se to chvíli před 10:30. Muž pak z vlaku ve Staré Pace vystoupil. Strojvedoucí nakonec lékařské ošetření nepotřeboval. Šlo o psa střední velikosti,” doplnila Kormošová.

Policisté muže se psem dostihli krátce poté, co vlak opustil. Podle Kormošové byl zjevně pod vlivem alkoholu. Incident bude policie řešit jako přestupek proti občanskému soužití.

Reklama

Výběr článků

Načítám