Hlavní obsah

Vlak srazil na Strakonicku čtyři lidi, dva jsou po smrti. Na trati pracovali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bělčice
Aktualizováno

Rozjetý vlak najel v úterý ráno do skupinky lidí u Bělčic na Strakonicku. Dva lidé zemřeli a další dva utrpěli těžká zranění. Právo o tom informoval mluvčí jihočeských policistů Miroslav Šupík. Správa železnic potvrdila, že šlo o její zaměstnance.

Vlak srazil na Strakonicku čtyři lidi, dva jsou po smrti. Na trati pracovaliVideo: PF, Novinky

 
Článek

„Na místě zasahují všechny složky integrovaného záchranného systému. Podle prvních informací vlak zřejmě najel do osob, které na železnici pracovaly,“ uvedl policejní mluvčí.

Mluvčí Správy železnic Pavel Tesař posléze potvrdil, že muži byli jejich zaměstnanci. „Pracovali a srazil je vlak, který mířil do depa,“ uvedl Tesař. Dodal, že přesné příčiny tragédie jsou předmětem dalšího vyšetřování.

Záchranáři se o nehodě dozvěděli krátce před půl desátou hodinou. Na místě zasahovaly i dva vrtulníky z Českých Budějovic a Plzně. „Dva muži bohužel utrpěli zranění neslučitelná se životem, a zasahující lékaři tak mohli pouze konstatovat jejich smrt,“ uvedla mluvčí jihočeských zdravotních záchranářů Petra Kafková.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Vrtulník a záchranáři na místě nehody

Upozornila, že další dva muži utrpěli těžká mnohačetná poranění, která je bezprostředně ohrožovala na životě. „Zdravotníci jim poskytli intenzivní přednemocniční neodkladnou péči včetně farmakoterapie a stabilizace vitálních funkcí napojením na umělou ventilaci,“ popsala zásah Kafková.

Šlo o manipulační jízdu

Jednoho muže transportoval následně vrtulník Kryštof 7 na ARO Plzeňské fakultní nemocnice a druhého přepravil vrtulník Kryštof 13 do českobudějovické nemocnice. „Stav obou mužů je vážný,“ dodala mluvčí zdravotních záchranářů.

Podle policie ve vlaku nikdo necestoval, mělo jít o manipulační jízdu. „Velitel zásahu si vyžádal psychologa a tým posttraumatické péče HZS Jihočeského kraje,“ uvedli hasiči.

Vlaky na trati Bělčice – Blatná nyní nejezdí, České dráhy nasadily náhradní autobusovou dopravu. Omezení je zatím naplánováno do 17:00.

Strojvedoucí na Rokycansku viděl v kolejišti ležet člověka, ten už byl ale mrtvý

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám