Hlavní obsah

Vlak smetl nákladní auto uvězněné mezi staženými závorami

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vysoké Mýto

Do pasti mezi sklopené závory se v pátek dostal řidič malého nákladního vozu na železničním přejezdu u obce Dobříkov u Vysokého Mýta. Přestože se snažil s vozem vyjet z kolejiště, přijíždějící souprava do auta narazila. Nikdo nebyl naštěstí zraněn.

Článek

Nehoda se stala na silnici třetí třídy po druhé hodině odpoledne. „Sedmadvacetiletý řidič vjel na přejezd pravděpodobně v době, kdy už svítilo signalizační zabezpečovací zařízení červené barvy,“ řekla mluvčí policie Iveta Lehká.

Auto tak uvízlo mezi závorami a nemohlo vyjet z kolejiště. Řidič stihl ještě auto postavit podélně ke kraji, ale střetu už přesto nedokázal zabránit. Spěšný vlak z Pardubic na Choceň narazil pravou přední částí lokomotivy do levé zadní části nákladního vozidla.

Při nehodě nebyl nikdo zraněn, dechová zkouška vyloučila také pití alkoholu před jízdou. „Škody byly předběžně vyčísleny na bezmála půl miliónu korun. Policisté mladého muže na místě potrestali blokovou pokutou,“ doplnila mluvčí policie.

Související témata:

Výběr článků

Načítám