Hlavní obsah

Vlak na trati Posázavského pacifiku smetl auto na přejezdu

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vlak s osobním autem se srazil v pátek dopoledne na Praze-jih na trati legendárního Posázavského pacifiku. Dva lidé z auta byli lehce zraněni a převezeni do nemocnice.

Nehoda na trati Posázavského Pacifiku Video: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Nehoda se stala kolem desáté hodiny před stanicí Davle v ulici Na Libřici. Přejezd je zabezpečený světelnou signalizací a jezdí tudy chataři do Záhořanského údolí. Světelná signalizace je zde pouze několik let, dříve byl přejezd označen pouze křížem.

V autě cestovaly dvě ženy. „Dva lidé utrpěli lehké zranění a po ošetření byli převezeni do pražské motolské nemocnice,“ řekla Novinkám mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Případ železniční nehody, při níž zemřeli čtyři členové rodiny, policie odložila

Krimi

Mluvčí policie Zdeněk Chalupa uvedl, že řidička zřejmě přejížděla přejezd v době, kdy byla spuštěna signalizace. Přesné příčiny nehody policie vyšetřuje.

„Byla to obrovská rána,“ uvedl jeden ze svědků, kteří mají u trati chatu. Podle něj jela v autě řidička směrem z Prahy do chatové oblasti. Pravděpodobně ji oslnilo slunce a vlak přehlédla a přeslechla. Auto vlak odtlačil několik desítek metrů.

České dráhy nasadily náhradní autobusovou dopravu, předpoklad obnovení provozu je kolem poledne.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

V autě se zranili dva lidé.

Vlak u Domažlic se srazil se servisním strojem, 20 zraněných

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám