Hlavní obsah

Vlak na přejezdu na Královéhradecku rozdrtil favorit

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Luková
Aktualizováno

Těžkým zraněním řidičky vozu Škoda Favorit skončila dopravní nehoda, k níž došlo v úterý po půl osmé ráno na železničním přejezdu v Lukové na Královéhradecku. Kromě ženy byl lehce zraněn také chlapec, který s ní cestoval ve voze, cestujícím ve vlaku se nic nestalo.

Článek

Řidička vjela před projíždějící vlak na přejezdu zabezpečeném světelnou signalizací, která podle prvotního zjištění byla v provozu. Vlak, jedoucí na trati ze Staré Paky do Chlumce nad Cidlinou, před sebou auto tlačil zhruba dvě stě metrů. Příčiny a okolnosti nehody nyní vyšetřuje policie.

„Motorový vůz má po srážce poškozený podvozek, proto bude nutné odtáhnout ho speciálním nehodovým vlakem,“ uvedl mluvčí Českých drah Radek Joklík.

Nehoda si vyžádala jednu těžce zraněnou ženu a lehce zraněného chlapce.

FOTO: HZS Královéhradeckého kraje, Bez zdroje

Provoz na trati byl přerušen. České dráhy dopravu v úseku mezi Novým Bydžovem do Chlumce nad Cidlinou zajistily autobusy.

Škoda na vlaku podle mluvčího Drážní inspekce Zdeňka Neusara činí asi 300 tisíc korun, dalších 20 tisíc je škoda na automobilu a 15 tisíc na trati a přejezdu. „Došlo k poškození zabezpečovacího kabelu, proto i po zprovoznění trati bude nutné dodržovat určitá omezení. Bude zde snížena rychlost na deset kilometrů v hodině,“ dodal Neusar.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám