Hlavní obsah

Vlak na hlavním nádraží v Praze zabil muže

Praha
Aktualizováno

Vlak na hlavním nádraží v Praze srazil v pátek po poledni muže, ten střet nepřežil. Událost téměř na hodinu omezila provoz vlaků na hlavním nádraží, některé spoje jsou zpožděné. Vlak srazil člověka také v Brně.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Záchranáři měli událost hlášenou po 12:30 hodin. „Vyráželi jsme na místo k dopravní nehodě, respektive sražené osobě vlakem. Bohužel jsou to zranění neslučitelná se životem a na místo pojede koroner,“ řekla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Muž na nádraží oloupil Ukrajince, který chtěl jet pro rodinu. Předstíral, že je dobrovolník

Krimi

Podle policejního mluvčího Jana Rybanského se neštěstí stalo mezi čtvrtým a pátým nástupištěm, když vlak vyjížděl ze stanice. Policisté se nyní budou zabývat okolnostmi události, dodal.

Nehoda v Brně

Podobná nehoda se stala také na hlavním nádraží v Brně. Posunovací lokomotiva se soupravou tam před jednou hodinou odpoledne srazila a zranila člověka. Šlo o soupravu, která byla dále určena pro osobní vlak. Mluvčí policie Petr Vala řekl, že nelze vyloučit pokus o sebevraždu či nešťastnou náhodu.

Podle původních informací muž srážku s vlakem nepřežil, policie později upřesnila, že vyvázl z nehody zraněný. „Šlo o chybné sdělení policie,“ uvedla ČTK.

Podle webu Českých drah mají kvůli omezení zpoždění zatím čtyři spoje, dva rychlíky a dva mezinárodní spoje, a to pět až 15 minut. Web odhaduje, že by omezení v místě mohlo skončit zhruba ve 14:40 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám