Hlavní obsah

Virtuální „šmajchlování“ s dívkou vystřídal šok. Mladík uviděl na videu sebe a text vyděrače

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvacet tisíc korun a spoustu nervů a strachu stála mladíka ze Šumperska internetová známost, přesněji jediné setkání s ní. Během domluveného videochatu, kdy došlo i na erotické hrátky, se dívka najednou odmlčela a na monitoru se objevil záznam samotného mladíka a vyděračský vzkaz, ať pošle peníze, jinak že choulostivé video uvidí jeho blízcí.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

O případu z poloviny srpna ve čtvrtek informovala mluvčí policie Miluše Zajícová. Věk ošáleného policie neupřesnila, mluvčí pouze hovořila o mladém muži. Toho prý na internetové seznamce oslovila asijská dívka.

„Našli v sobě zalíbení a dívka mladíka přesvědčila, aby si stáhl aplikaci Telegram, prostřednictvím které by si mohli psát a zkusit video chat. Netrvalo dlouho a spojili se pomocí videochatu; poprvé a také naposledy,“ uvedla Zajícová.

Dívka se v záběru objevila nahá a následovaly mezi nimi erotické hrátky na dálku. Neměly ale dlouhého trvání a místo cesty k vrcholnému souznění následoval pro mladíka šok.

Seniora vydírali kvůli erotickým fotkám. Pachatelům dal 140 tisíc

Krimi

„Displej jeho nápadnice se po nějaké době vypnul a na telefonu se mu objevilo video, kde se on sám nachází v choulostivé situaci. Následovala zpráva s vydírajícím textem, aby zaplatil 20 000 korun, nebo bude video přeposláno jeho rodině a známým,“ zmínila mluvčí.

Vystrašený mladík se bál možného odhalení před svými blízkými a peníze raději na určený účet v cizině poslal. Podvod pak šel oznámit policii, která případ prověřuje jako vydírání.

Mluvčí v souvislosti s případem varovala před nerozvážným chováním na internetu. „Nenechte se zlákat k erotickým hrátkám ve virtuálním prostředí, poskytnuté citlivé materiály mohou být lehce zneužity,“ dodala Zajícová s odkazem na policejní web s podrobnostmi k této problematice.

Žena laškovala s neznámým mužem na internetu, po zaslání videí ji začal vydírat

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám