Hlavní obsah

Virtuální bankéř připravil osm lidí a firmu na Zlínsku o 4,3 milionu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O neuvěřitelných 4,3 milionu korun přišlo na Zlínsku za poslední pouhé dva týdny osm lidí a jedna firma při investicích do kryptoměny nebo do dalších investičních společností nabízejících vysoký výnos. Nejvyšší částka, o kterou jednotlivec v posledních čtrnácti dnech přišel, je téměř 1,2 milionu korun. V jednom případě přišla žena o peníze dokonce podruhé.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Policie - ilustrační snímek

Článek

„Většinou si lidé našli inzerát na sociální síti, který sliboval vysoké zhodnocení úspor. Klikli na inzerát, vyplnili osobní údaje a potom už si za pomoci „virtuálního bankéře“ nainstalovali do svého počítače program umožňující vzdálený přístup do jejich počítače,“ přiblížila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Tím, že důvěřiví lidé umožnili neznámému člověku pracovat se svým počítačem a bankovnictvím, přišli nejenom o úspory, ale v některých případech také o peníze, které neměli. Podvodníci si na jejich jméno sjednali online půjčku.

„Kriminalisté jednotlivé případy prověřují jako trestný čin podvodu, pachatelům hrozí až osmileté vězení.

Muž z Přerovska se stal obětí podvodu s kryptoměnami, přišel o 2,5 milionu

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám