Hlavní obsah

Vietnamský gang kuplířů soud poslal za mříže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHEB

Okresní soud v Chebu v pátek rozdal nepodmíněné tresty členům vietnamského gangu kuplířů, kteří organizovali prostituci ve dvou nočních klubech v Chebu. Tři obžalovaní odešli s tresty od dvou do tří let. Čtvrtý Vietnamec, který pracoval jako barman v jednom z podniků, byl pro nedostatek důkazů osvobozen.

Foto: Dita Hejníková

Taneční soutěž v Chomutově: Ostravské taneční studio DIDEDAnce .

Článek

Čtveřici, kterou tvořili bratři Thanh Dang The a Luu Dang The a dále Le Van Ngoc a Thai Tran Van, zadržela policie loni v březnu při razii v nočních klubech Dela a Brooklyn. Při domovních prohlídkách nalezla více než 300 tisíc korun, řadu písemností s konkrétními údaji a občanské průkazy patřící mladistvým dívkám. Přistihla také prostitutky se zákazníky.

Vyhoštěn bude jen jeden obžalovaný

Nejpřísnější tříletý trest dnes dostal pětačtyřicetiletý Thang Dang The, který musí zároveň jako vůdce gangu zaplatit 200 tisíc korun pokutu. Jeho starší sourozenec má strávit ve vězení 30 měsíců. Kromě kuplířství soud oba muže odsoudil i za ohrožování mravní výchovy mládeže, protože k prostituci zneužívali i mladistvé dívky.

Třetí z odsouzených, jednadvacetiletý Thai Tran Van, působil jako nadháněč německých zákazníků, inkasoval od nich peníze a odevzdával je Dangům. Od soudu dnes odešel s dvouletým trestem odnětí svobody ve věznici s dozorem.

Navíc musí po odpykání trestu opustit Českou republiky a na pět následujících let bude mít zákaz vstupu na její území. Prokazoval se totiž falešnými doklady. Tři jeho spoluobžalovaní nebudou vyhoštěni, protože v Česku žijí trvale i s rodinami.

Usvědčující telefonáty

Jedním z usvědčujících důkazů byly přepisy telefonických hovorů obžalovaných, ve kterých vietnamské prostitutky označovali jako holky a české dívky jako brambory či partyzánky. Dále o nich hovořili jako o zboží - použitém i zcela novém. V jednom z rozhovorů se baví o prostitutce, která odmítla orální sex a byla zbita.

Reklama

Výběr článků

Načítám