Hlavní obsah

VIDEO: Při pádu ultralightu zahynuli na Českokrumlovsku dva lidé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DOLNÍ TŘEBOTÍN
Aktualizováno

Nedaleko Prostředních Svinců u Dolního Třebonína na Českokrumlovsku v neděli dopoledne spadlo ultralehké letadlo, které po dopadu začalo hořet. V kabině stroje zahynuli dva muži ve věku 38 a 30 let.

Foto: Petr Pokorný, Právo

Ohořelé zbytky letadla na místě nehody.

Článek

Letadlo, které startovalo v 8:45 z nedalekého letiště v Plané u Českých Budějovic, se z dosud neznámých příčin kolem deváté hodiny zřítilo na pole za obcí Prostřední Svince. Stroj začal po pádu hořet. Hasiči letadlo uhasili a objevili v něm dvě popálená těla.

Záchranáři už posádce nemohli pomoci. "K úmrtí došlo pravděpodobně následkem mnohočetných poranění a následně těžkých popálenin postihujících celé tělo," uvedl ředitel jihočeské zdravotnické záchranné služby Marek Slabý.

.: V letadle zemřeli dva lidé.foto: Právo/Petr Pokorný

Mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner dodal, že identitu osmatřicetiletého pilota policisté znají. Oba muži zřejmě pocházeli z Českobudějovicka. Druhý muž byl třicetiletý. "Letadlo bylo hangárováno v Plané a patřilo českobudějovické společnosti," dodal Matzer.

Policisté zatím nevědí, co bylo příčinou nehody. Podle zástupců aeroklubu by se na poli, na němž se letadlo zřítilo, dalo za normálních okolností bez problémů nouzově přistát.

Za poslední měsíc je to už třetí nehoda ultralightu na jihu Čech. Předchozí se obešly bez ztrát na životech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám