Hlavní obsah

VIDEO: Nalezená mrtvolka novorozence v igelitce je asi měsíc stará

Právo, Karel Otcovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOVOSICE
Aktualizováno

Policie zatím bezvýsledně pátrá po pachatelích, kteří mají co do činění s hrůzným nálezem mrtvého novorozeněte na okraji Lovosic. Igelitový odpadkový pytel se stahovací šňůrkou, který skrýval bezvládné tělíčko holčičky, pupeční šňůru a placentu, našel ve středu odpoledne nedaleko prodejny Lidl náhodný kolemjdoucí.

Článek

Policie nevyloučila, že v této oblasti mohla mrtvolka dítěte ležet až týden.

„Z dosavadního šetření vyplývá, že ke smrti novorozence mělo dojít přibližně před měsícem. Okolnosti nálezu nasvědčují tomu, že mohlo jít o utajený porod a následné snaze zbavit se těla mrtvého novorozence,“ řekla Právu mluvčí Litoměřické policie Alena Romová.

Igelitka ležela podle dostupných informací poblíž betonové skruže nedaleko vyšlapané cesty, která spojuje areál prodejny s obytnou částí Lovosic a denně tudíž po ní projdou stovky lidí. Místo nálezu je zároveň jen několik desítek metrů vzdálené od hlavní silnice směrem na Louny, železniční tratě a zahrádkářské kolonie.

foto: Novinky.cz s použitím Mapy.cz

Policie vyzývá občany o pomoc při pátrání po totožnosti matky.

„Neznámá žena otěhotněla pravděpodobně v březnu a přibližně před měsícem porodila. V současné době není zřejmě, že by měla ve svojí péči novorozené dítě,“ uvedla Romová a připomněla, aby případní svědci volali informace na bezplatnou telefonní linku 158 nebo přímo na krajské operační středisko tel. 974 436 101.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám