Hlavní obsah

Vězeň na útěku neunikl policejnímu vrtulníku, kamera zachytila jeho dopadení

– Trutnov

Policie v úterý zveřejnila videozáznam z vrtulníku, který zachycuje dopadení jednoho z vězňů, jenž utekl v pátek z káznice na Trutnovsku. Policisté dva uprchlé vězně dopadli po několika hodinách na svobodě.

BEZ KOMENTÁŘE: Vězně odhalil vrtulníkVideo: Policie ČR

 
Článek

Video z vrtulníku ukazuje prchajícího 32letého vězně na malé silnici mezi loukami. Od policistů dostává pokyn, aby si lehl na zem, rozpažil ruce a překřížil nohy. Opodál sleduje situaci policista, jenž čekal na přistání vrtulníku a společně s kolegy muže následně zadržel.

Dvaatřicetiletý vězeň se svým o šest let starším kumpánem utekli z věznice Odolov na Trutnovsku v pátek kolem šesté hodiny odpoledne. Policie uvedla, že nejde o nebezpečné muže. Trest si odpykávali za maření výkonu soudního rozhodnutí. Oba byli zařazeni do méně přísného režimu věznice s dozorem.

První, 38letý muž byl v sobotu odpoledne dopaden v Broumovském výběžku, a to na základě upozornění policistky, která sice měla zrovna volno, ale muže poznala a informovala své kolegy ve službě. Druhý muž byl dopaden jen o pár hodin později. Policisté v pátrání po něm spolupracovali i s kolegy z Polska.

Věznice místo dolu

Věznice v Odolově v Podkrkonoší byla v areálu bývalého dolu otevřena v roce 1993. Je určena pro odsouzené muže starší 18 let, kteří byli soudem zařazeni k výkonu trestu do věznice s dozorem a jimž byly většinou vyměřeny jen krátké tresty za méně závažné trestné činy. Ubytováni jsou na ložnicích s možností volného pohybu po ubytovně a ve vymezeném prostoru uvnitř areálu.

V září 2010 odtud utekl pětadvacetiletý vězeň, policie ho dopadla zhruba po dvou hodinách ve vlaku do Jaroměře.

Reklama

Související články

Policie pátrá po dvou uprchlých vězních

Policisté vyhlásili pátrání po dvou mužích, kteří v pátek vpodvečer před půl šestou uprchli z věznice Odolov na Trutnovsku. Po mužích bylo vyhlášeno celostátní...

Výběr článků

Načítám