Hlavní obsah

Věřitel na Bruntálsku zbil dlužníka a sebral mu koně

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krnov

Neobvyklý případ vyřizování účtů, který skončil oloupením oběti o živého koně, vyšetřuje policie na Bruntálsku. Věřitel v lese zbil svého třicetiletého dlužníka a pak mu sebral koně, kterého chtěl prodat. Zvíře ještě v tentýž den zabavila policie, nedočkavý věřitel byl obviněn ze zvlášť závažného zločinu loupeže. O případu informovala mluvčí bruntálské policie Pavla Tušková.

Článek

Incident se stal nedaleko Radimi, což je místní část obce Brantice u Krnova. „Poškozený muž oznámil událost ve čtvrtek odpoledne. Pachatel měl vyzvat poškozeného k vydání finanční částky pět tisíc korun, kterou mu poškozený měl dlužit, a udeřit ho dlaní do tváře. Rukama ho měl povalit na zem, kde mu měl říct, že si místo peněz vezme jeho zvíře a to živého koně, se kterým poškozený pracuje v lese,“ řekla mluvčí.

Statného valacha v hodnotě 50 tisíc korun pak dvaatřicetiletý muž odvázal od stromu a naložil do nákladního auta. „Při odjezdu poškozenému ještě sdělil, že koně prodá. Kriminalisté zvíře u pachatele zajistili a následně vrátili majiteli,“ dodala mluvčí.

„Muž ke svému obvinění policistům sdělil, že mělo jít pouze o žert. Celou událost se snažil bagatelizovat,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám