Hlavní obsah

Vepřín v Ctidružicích zachvátil požár

Novinky, miv

Na dva miliony korun vyčíslil předběžně vyšetřovatel hasičů škodu, kterou v úterý odpoledne způsobil požár vepřína v Ctidružicích na Znojemsku. Plameny naštěstí zachvátily část haly, ve které v tu chvíli nebyla žádná zvířata.

Foto: HZS JMK

Likvidace požáru vepřína

Článek

Telefon se na tísňové lince rozdrnčel osm minut před patnáctou hodinou. „Na místo se postupně sjelo jedenáct jednotek. Do boje proti plamenům hasiči nasadili několik vodních proudů. Oheň zcela zachvátil část haly 23x25 metrů z celkové plochy 120x25 metrů. V této části nebyla žádná zvířata. Ve vedlejší části bylo 800 vepřů,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Petr Příkaský.

Foto: HZS JMK

Požár vepřína v Ctidružicích

Hasiči vzhledem k rozsahu ohně vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu. Pětadvacet minut po ohlášení události už měli plameny pod kontrolou. Museli ale dohašovat skrytá ohniska, ke kterým se v mnoha případech dostávali až po rozebrání střešní konstrukce. Zpráva o úplné likvidaci požáru putovala na operační středisko v 18.24 hodin, a zatímco většina jednotek se vracela domů, místní hasiči museli na místě hlídat další hodiny.

Při požáru ubytovny v Zábřehu hasiči zachránili 12 lidí

Krimi

„Škodu vyčíslil vyšetřovatel předběžně na dva miliony korun. Hasiči svým zásahem uchránili majetek v hodnotě 10 milionů korun. Příčina vzniku požáru je v šetření. Při požáru se zranil jeden zaměstnanec firmy,“ doplnil mluvčí.

Foto: HZS JMK

Likvidace požáru vepřína

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám