Hlavní obsah

Venkovské pošty terčem jediného lupiče

Novinky, Jiří Jíra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PELHŘIMOV

Pracovnice venkovských pošt na Pelhřimovsku, ale také na Táborsku a na Havlíčkobrodsku, budí ze sna neznámý lupič. Policie je mu sice na stopě, pachatel ale zatím zůstává na svobodě.

Foto: Josef Zajíc

Babská kapela KAPRIOLA

Článek

Muž s pistolí v ruce loupil minulý čtvrtek v Nové Cerekvi nedaleko Pelhřimova, o den později vstoupil se stejným úmyslem do malé poštovní úřadovny v Koberovicích na Humpolecku. Ve dnech předcházejících měl podle dosavadních poznatků ten samý muž žádat peníze také na malých poštách ve dvou sousedních okresech.

Podle zjištění policie jde o jednoho pachatele, který ovšem nebude chladný profesionál. V Nové Cerekvi se spokojil s necelými osmi tisíci korunami, z Koberovic utekl s prázdnou, když mu pokladní hotovost nevydala a naopak se zachovala tak, jak jí velí bezpečnostní předpisy.

Lupič se nemaskuje

"Už se nám podařilo získat jeho poměrně přesný popis, známe jeho identikit, jsme na velmi dobré stopě," řekl pelhřimovský okresní policejní ředitel Jan Pešek.

Lupič nosí při přepadení na hlavě čepici, ale jinak se nemaskuje. Jak policisté zjistili, je mu do třiceti let, má oválný obličej a střední postavu.

Pachatelova chyba

Policisté nevylučují, že se unikající poštovní lupič pokusí útok zopakovat. Na druhé straně právě tudy by mohla vést cesta k jeho odhalení. "Je velmi pravděpodobné, že pachatel místa navštěvuje předem a seznamuje se s prostředím. V menších vesnicích by mohl působit nápadně, veřejnost by nám při jeho dopadení mohla velice účinně pomoci," odhadl Pešek.

Výběr článků

Načítám