Hlavní obsah

Velká inkoustová krádež: Z budějovického papírnictví zmizely náplně do per za tisíce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Velmi neobvyklou krádež řeší českobudějovičtí policisté. Neznámý zloděj totiž začátkem tohoto týdne ukradl v jednom papírnictví inkoustové náplně do kuličkového pera. A vůbec netroškařil. Z regálu, kde byly náplně volně vystavené, totiž ukradl celkem sto dvacet kusů.

Foto: Envato

Ilustrační foto

Článek

„Ke krádeži došlo v obchodě v českobudějovické ulici Františka Ondříčka v úterý 21. listopadu. Zloděj vstoupil do obchodu a zamířil rovnou do oddělní papírnictví. Z regálu sebral sto dvacet kusů inkoustových náplní do kuličkového pera a bez zaplacení odešel,“ uvedla ve středu mluvčí policie Štěpánka Schwarzová.

Ač se zdá krádež kuriózní, majiteli obchodu do smíchu moc není, protože přišel o osmnáct tisíc. Jedna náplň totiž vyjde na sto padesát korun.

Co zloděje ke krádeži náplní do kuličkového pera, se kterým většinou píšou děti ve škole, vedlo, je zatím záhadou. Jasné je to, že pokud se ho podaří dopadnout, za krádež může jít až na dva roky za mříže.

Velká rybí krádež: Desítky karasů a jeseter zmizeli z jezírka u domu na Českobudějovicku

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám