Hlavní obsah

Věděl jsem, že nad sebou ztrácím kontrolu, tvrdí mladík, který pobodal řidiče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Až dvacet let vězení, případně i výjimečný trest může dostat teprve dvaadvacetiletý Jiří Sasák, který se podle obžaloby pokusil zavraždit řidiče Boltu. Sasák u pražského městského soudu odmítl, že by chtěl vraždit. Chtěl prý jen ukrást řidiči jeho auto, protože jel za matkou řešit své problémy a usoudil, že by tam vlastně mohl jet sám.

Jiří Sasák u souduVideo: Marek Bádal, Novinky

 
Článek

Podle obžaloby si Sasák loni v srpnu přes platformu Bolt objednal jízdu do méně frekventované ulice v pražských Vršovicích, „a to v úmyslu zmocnit se vozidla a v úmyslu usmrtit řidiče vozidla.“

Když ho řidič vyzvedl a odvezl do vybrané ulice, tak ho Sasák podle spisu napadl paralyzérem, kterým ho zasáhl do krku, a zezadu ho třikrát bodl do lopatky a beder. Řidiči se podařilo dostat z auta a Sasáka v něm chtěl zamknout. To se mu ale nepodařilo, a proto raději z místa utekl.

Sasák se mezitím přesunul na místo řidiče a odjel směrem na Zličín, kde bydlí jeho matka. Tam už ale nedojel, začala ho pronásledovat policejní hlídka a Sasák nakonec s autem naboural v Krči, kde ho policie zadržela.

Pobodání na hodech řeší soud. Nechtěl jsem se prát, neměl bych šanci, hájil se obžalovaný

Krimi

„Doznávám se částečně. Mám za to, že by ta právní kvalifikace měla být jiná,“ uvedl Sasák. Podle svých slov ten den opustil psychiatrickou léčebnu v Bohnicích, kde se týden léčil ze závislosti na alkoholu a pervitinu.

K té ho údajně dohnaly „obrovské záchvaty stresu, paniky a depresí“. Cestou domů si prý koupil vodku a pár piv, což údajně doma zkombinoval se dvěma platy léků. Sasák měl po zadržení v krvi přes 1,5 promile alkoholu.

V tom stavu Sasáka prý napadlo, že by měl navštívit matku. „Chtěl jsem jít s matkou vyřešit své problémy, protože jsem fyzicky i psychicky týrané dítě,“ vysvětloval soudu mladík. „Věděl jsem, že nad sebou ztrácím kontrolu, ale nikdy jsem nevěděl, že to může skončit napadením nějakého člověka,“ doplnil.

Žena bodla přítele do zad. Mám ji pořád rád, řekl u soudu

Krimi

Při čekání na odvoz ho prý napadlo, že by auto mohl ukrást a odjet za matkou sám. Vybavil se proto paralyzérem a kuchyňským nožem, údajně „na zastrašení řidiče“. Když dojeli na ono odlehlé místo, Sasák podle svých slov přiložil řidiči nůž ke krku.

Podle obžalovaného mladíka se řidič „asi lekl a chtěl nůž odstrčit“. Tím si podle Sasáka mohl způsobit ta bodná zranění. To ale vyloučil soudní lékař, podle kterého je k bodnému zranění zapotřebí mnohem větší síly.

Sasák je obžalovaný z pokusu o vraždu s majetkovým prospěchem, ohrožení pod vlivem návykové látky, neoprávněného užívání cizí věci a také z poškození cizí věci. Měsíc před útokem totiž na benzínce v Praze 10, kde pracoval, v opilosti zdemoloval zaparkované auto, když ručním hasicím přístrojem vymlátil okna, prorazil přední dveře, urazil zrcátka, rozbil zadní směrovky a nakonec interiér auta hasičákem vystříkal.

Soud pokračuje výslechy dalších svědků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám