Hlavní obsah

Žena bodla přítele do zad. Mám ji pořád rád, řekl u soudu

Olomouc

Případ Gabriely Jaňourové (43) ze Šumperka, která v opilosti pobodala svého přítele, začal v pondělí projednávat senát olomoucké pobočky Krajského soudu v Ostravě. Muž by bez včasné lékařské péče pravděpodobně zemřel. Ženě za pokus o vraždu hrozí až 18 let za mřížemi. Soud kvůli výslechům znalců a svědků jednání odročil.

Obžalovaná žena u souduVideo: Petr Marek, Právo

 
Článek

Vše se odehrálo loni 13. listopadu večer v bytě v Šumperku. Jaňourová tam podle obžaloby v opilosti a po předchozí slovní rozepři přítele dvakrát bodla kuchyňským nožem s čepelí dlouhou 16 centimetrů do oblasti zad, a když se svalil, nepomohla mu a z bytu odešla.

Nešťastník utrpěl vážná zranění, mimo jiné poranění levé plíce. Sám si pak telefonicky přivolal matku, jež ho převezla do nemocnice v Šumperku, kde byl operován a potom i hospitalizován do 18. listopadu 2021.

„Žena si s ohledem na charakter útoku musela být vědoma, že poškozenému může způsobit smrt,“ uvedla žalobkyně.

Bodal do krajana dokud o něj nezlomil nůž, odsedí si 10 let

Krimi

Obžalovaná útok u soudu přiznala. Odmítla však, že by partnera měla v úmyslu zabít. „Jen jsem chtěla, když mě držel za ruce a nadával mi, aby mě pustil, abych mohla jít spát. Nebylo to poprvé, co mě napadl, bála jsem se. Jednou rukou jsem se mu vysmekla, šáhla za sebe a byl tam ten nůž. Kdyby na odkapávači ležel třeba talíř, vzala bych právě ten. Chtěla jsem ho jen škrábnout, vystrašit. Přehnala jsem to, šlo to jistě řešit jinak, byla jsem však vystresovaná. Nevěděla jsem, zda se mnou někam švihne, co bude prostě dál,“ vypověděla Jaňourová.

„Nakonec jsem mu řekla, ať si zavolá záchranku a vypadne z domu. On ale místo toho volal mamince. Myslela jsem proto, že je v pořádku. Až druhý den mi známá řekla, že je v nemocnici a má propíchnutou plíci,“ vysvětlovala dále.

Foto: Petr Marek, Právo

Gabriela Jaňourová u olomouckého krajského soudu

Její přítel v přípravném řízení policistům popsal konflikt poněkud jinak. Tvrdil, že žena napadla jeho, když po hádce chtěl situaci uklidnit a odcházel do kuchyně. Na detaily si však kvůli opilosti nepamatoval. Když vypovídal před soudem, sloužila mu paměť ještě méně.

„Vždycky když jsem pil tvrdé, byl jsem agresivní a přítelkyni napadal. Občas mívám i okna. I ten den. Skoro nic si nepamatuji. Vím jen, že z pití mi hráblo a trochu jsem na ni vylítl. Že mě bodla, jsem nevěděl. Až když jsem si chytil na záda, pálilo mě tam, zjistil jsem, že mi teče krev, a tak jsem zavolal matce, ať mě zaveze do špitálu,“ konstatoval bez dalších podrobností.

S ženou chce prý i nadále žít. „Mám ji pořád rád a ona mě také. Pít jsem zcela přestal a konečně už mám čistou hlavu,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám