Hlavní obsah

Ve zříceném letounu zemřel otec se synem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BENEŠOV

Dvoumístné cvičné letadlo Zlín se v sobotu odpoledne zřítilo u obce Mokrá Lhota na Benešovsku. Pilot ani instruktor neměli šanci přežít. Policii o neštěstí informoval řídící letu z letiště Nesvačily, odkud letoun vzlétl.

Foto: Regionální knihovna Karviná
Článek

"Letadlo se zřítilo z neznámých příčin krátce po startu před 14. hodinou," sdělila Novinkám mluvčí středočeské policie Soňa Budská a potvrdila, že se jednalo o školní let letecké školy Beno Air.

Podle ní v letounu letěl osmačtyřicetiletý otec s osmnáctiletým synem. Není ale jasné, kdo stroj řídil.

Příčinu neštěstí by měla policie znát za týden. Technický stav letounu zkoumají experti.

Přehled podobných neštěstí
7. srpna 2000 - Během sportovní letecké a modelářské akce na letišti v Rakovníku havaroval sportovní letoun Jodel 117; dopadl do pole několik set metrů od letištní plochy. Pasažér zemřel na následky zranění dva dny po nehodě, vážně zraněn byl i pilot.
20. června 2002 - Malé sportovní letadlo polské výroby Wilga 35A se zřítilo v Rudolticích u Sobotína na Šumpersku. Pilot v kopcovitém terénu nezvládl nouzové přistání a se čtyřmístným letounem narazil do svahu 15 metrů od rodinného domu. Při havárii zahynul pilotův spolupracovník. Jeho dvanáctiletý syn a pilot se vážně poranili. Poslední člen posádky utrpěl lehké zranění.
21. prosince 2002 - Tři němečtí občané ve věku 73, 60 a 23 let zahynuli při nehodě malého dopravního letadla, které spadlo krátce po startu z letiště v Brně-Tuřanech. Jednomotorový stroj Trinidad 20 dopadl nedaleko od obce Sokolnice na Brněnsku.
18. října 2003 - Při pádu cvičného letadla Zlín u obce Mokrá Lhota na Benešovsku zahynuli dva lidé. Letadlo, které patří letecké škole Beno Air, se z neznámých příčin zřítilo krátce po startu z letiště Nesvačily. Otec a syn byli na místě mrtví.
Zdroj: ČTK

Výběr článků

Načítám