Hlavní obsah

V Praze se střílelo, dva mrtví. Útočník spáchal sebevraždu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Policie v neděli vpodvečer vstoupila do domu v Praze-Strašnicích, kde se zabarikádoval střelec, který zabil jednoho člověka. Střelce našla mrtvého. Dva lidé jsou v péči záchranářů.

Policisté a záchranáři ve StrašnicíchVideo: Aktu.cz

 
Článek

Policie po vstupu do domu našla mrtvého střelce. „V místnosti byl muž podezřelý ze střelby nalezen mrtev. S největší pravděpodobností spáchal sebevraždu,“ upřesnila policie.

Mluvčí záchranné služby uvedla, že na místě zemřel jeden člověk a o další dva se starají záchranáři, jsou ale bez zranění.

Jedním z nich je žena s akutní reakcí na stres, dalšího muže zdravotníci převezli preventivně do nemocnice. Ženu později propustili.

Policie po ukončení zákroku uvedla, že pravděpodobným motivem střelby byly sousedské spory.

Foto: Aktu.cz

Policie na místě střelby ve Strašnicích

Na místě byli policisté zásahové jednotky i vyjednavač. „Podezřelý se po střelbě zabarikádoval v pokoji, situaci monitoruje policejní vrtulník, místo je pod kontrolou a bezprostřední nebezpečí nehrozí,“ ujistila před zákrokem policie.

Policie ve Strašnicích. Zdroj: AktuVideo: Aktu.cz

„Střelec je zabarikádovaný uvnitř domu, na místě je zásahová jednotka,“ oznámila v neděli odpoledne pražská policie na Twitteru.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Policie před domem ve Strašnicích

Dům a jeho okolí v ulici Na Výsluní byly podle sdělení kriminalistů zajištěné.

Policie na místě střelby ve Strašnicích. Zdroj PČRVideo: Policie ČR

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám