Hlavní obsah

Ve Frýdku-Místku se srazil autobus s vlakem

Novinky, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRÝDEK-MÍSTEK

Deset lidí bylo ve čtvrtek odpoledne zraněno při srážce osobního vlaku s autobusem městské hromadné dopravy ve Frýdku-Místku. Vlak do autobusu narazil na nechráněném železničním přejezdu zhruba minutu poté, co vyjel z nádraží směrem do Ostravy.

Foto: Bc. Martin Loukota
Článek

Operační důstojník Policie ČR ve Frýdku-Místku informoval, že jednoho zraněného vrtulník přepravil s těžkým zraněním do Fakultní nemocnice s poliklinikou v Ostravě-Porubě. Ostatních devět cestujících bylo ošetřeno v nemocnici ve Frýdku-Místku.

"Tři z nich utrpěli otřes mozku, takže jsme si je nechali na pozorování, u dalších dvou pak jde o velmi závažná poranění, která si vyžádají minimálně několik měsíců léčby. Ostatní čtyři pacienty jsme po ošetření propustili do domácího léčení," informoval mluvčí nemocnice Martin Adamec.

Nehoda si v nemocnici nevyžádala žádná zvláštní opatření a na ošetření zraněných cestujících stačili lékaři, kteří konali sváteční službu.

Řidič zřejmě přehlédl signalizaci

Viníkem nehody je podle dostupných informací zřejmě řidič autobusu, který na nechráněném přejezdu přehlédl signalizační zařízení. Pokud se to prokáže, bude čelit obvinění z ublížení na zdraví. Policie pokračuje ve vyšetřování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám