Hlavní obsah

Ve Fordu Focus zastaveném na hranici bylo pět migrantů a převaděč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pět nelegálních migrantů ze Sýrie měl v autě řidič Fordu Focus, kterého ve středu večer zastavila policejní hlídka na hranicích u Sudoměřic na Hodonínsku. Informovala o tom policie.

Policie zadržela muže převážejícího migranty.Video: Policie ČR

 
Článek

Třiatřicetiletý obyvatel východní Evropy, který v současnosti žije v Německu, naložil do fordu s německými registračními značkami nejen víc osob, než mohl, ale navíc to byli migranti ze Sýrie bez oprávnění pobývat v České republice.

„Za přepravu osob do Německa měl mít řidič slíbenou odměnu 400 eur (asi 9600 korun). S tou se může rozloučit, navíc se bude zodpovídat z trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice, za což mu hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi. Případ je řešen ve zkráceném přípravném řízení, kromě odnětí svobody hrozí podezřelému i propadnutí vozidla,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Policisté již nemají trvalý dohled na hranicích, hlídky ale stále monitorují okolí hranice a přímo na přechodech dělají namátkové kontroly. Od začátku března zajistili 26 nelegálních migrantů z různých zemí, kromě toho i pětici převaděčů.

Taxikář jel z Prahy ke slovenské hranici pro migranty, odvezl si podmínku

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám