Hlavní obsah

Vážná nehoda na Chrudimsku, pět zraněných. Úmrtí dítěte se nepotvrdilo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bylany

Pět lidí v sobotu večer utrpělo zranění při srážce dvou osobních aut na Chrudimsku, byly mezi nimi i dvě děti. Právě ohledně jednoho z dětských pacientů policie v neděli uvedla mylnou informaci o jeho úmrtí, kterou krátce na to opravila. O vážně zraněné dítě a zbylé účastníky nehody se starají lékaři v nemocnicích.

Foto: HZS Pardubického kraje

Následky tragického střetu dvou aut na Chrudimsku

Článek

Nehoda se v sobotu stala kolem 20:00 na silnici I/17 mezi obcí Bylany a Heřmanovým Městcem.

„Zasahovalo pět našich posádek, vrtulník letecké záchranné služby nemohl kvůli počasí vzlétnout. Dva vážně zraněné převezly sanitky do Hradce Králové,“ uvedla mluvčí záchranky Alena Kisiala s tím, že zbylí tři zranění skončili se středně těžkými až lehčími zraněními v nemocnicích v Pardubicích a Chrudimi.

Policejní mluvčí Markéta Janovská již v sobotu večer uvedla, že mezi zraněnými byly i dvě děti, podle všeho se mělo jednat právě o nejvážněji zraněné.

V neděli dopoledne pak policie přišla s aktualizací informací o následcích nehody, kdy uvedla, že střet měl mít nakonec jednu oběť. Týkalo se to jednoho z dětí, které se mělo dostat do fatálních problémů po převozu do nemocnice. Mluvčí Janovská odpoledne uvedla, že se jednalo o mylnou informaci, za což se omluvila.

Okolnosti nehody vyšetřuje policie. Podle policejní mluvčí dechová zkouška u obou řidičů vyloučila alkohol.

Za smrt dítěte po srážce s motorkářem na Klatovsku obvinili i jeho 70letou babičku. Měla špatně hlídat

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám