Hlavní obsah

Vandal poničil pražský pomník Willyho Brandta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neznámý sprejer počmáral pomník bývalého kancléře Západního Německa Willyho Brandta v Praze. Případ vyšetřuje policie a pátrá po pachateli.

Sprejer poničil pomník Willyho BrandtaVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Pomník se nachází v pražském Bubenči u ulice Na Marně v parku Willyho Brandta. Policii na počmáraný pomník upozornili strážníci. Mluvčí policistů Richard Hrdina Novinkám řekl, že policisté budou případ řešit jako poškození cizí věci a pátrat na pachateli. Kdy byl pomník posprejován, není jasné.

Foto: Novinky

Poničený pomník Willyho Brandta

Willy Brandt byl německý politik a kancléř Západního Německa v letech 1969–1974. Byl považován za vůdčí osobnost Sociálnědemokratické strany Německa (SPD), která se vzdala konceptu třídního boje. V roce 1971 dostal Nobelovu cenu míru za zlepšení vztahů s východoevropskými zeměmi.

O tři roky později rezignoval na funkci kancléře poté, co se na veřejnosti objevily informace, že jeden z jeho nejbližších spolupracovníků pracoval pro východoněmeckou tajnou službu Stasi. Brandt zemřel v roce 1992.

Soud poslal do vazby mladíka obviněného ze znásilnění v Hostivaři

Krimi

Reklama

Související témata:
Willy Brandt

Výběr článků

Načítám