Hlavní obsah

Soud poslal do vazby mladíka obviněného ze znásilnění v Hostivaři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Obvodní soud pro Prahu 10 v pondělí odpoledne poslal do vazby 16letého mladíka, který byl obviněn ze znásilnění ženy v Praze. Podle informací Novinek byla žena brutálně napadena, ale k pohlavnímu styku zřejmě nedošlo.

Obviněný mladík u souduVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Mladíka přivezli na vazební zasedání před jednou hodinou odpoledne. O hodinu později jednání skončilo a obviněného odvezli policisté do vazební věznice.

„Obviněný mladistvý byl k návrhu státní zástupkyně zdejšího státního zastupitelství vzat soudem do vazby. V této souvislosti veřejnosti nehrozí tedy žádné nebezpečí. Trestní stíhání bude tedy nadále probíhat jako vazební,“ řekl Novinkám mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala.

Podle něj nebude státní zastupitelství k případu podávat žádné další informace s ohledem na věk obviněného.

Podle detektivů mladík ženu napadl v noci na sobotu v Doupovské ulici, kde ji zatáhl do křoví.

Napadení ženy v Hostivaři: Policie obvinila mladíka ze znásilnění

Krimi

Přivolaní policisté podezřelého pronásledovali, dokonce použili varovný výstřel. Nejdřív se mu podařilo zmizet, zakrátko ho ale policie dopadla. Následně mu sdělila obvinění z trestného činu znásilnění.

Redakce Novinek mluvila s rodinným příslušníkem, který uvedl, že 38letá žena čekala na zastávce, když ji oslovil mladý muž. Ten se nejprve zeptal, kdy jede autobus. Následně ji měl začít brutálně bít a odvléknout do křoví.

Protože žena celou dobu křičela, někdo zřejmě přivolal policejní hlídku, která brzy přijela, a pravděpodobně tak nedošlo k pohlavnímu styku. V případu jsou však zpracovávány další expertízy. Žena nyní čeká na operaci očí.

Policie neřekla, z jaké země chlapec pochází. Na sociálních sítích se objevily informace, že jde o Ukrajince.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám