Hlavní obsah

V úzkých uličkách svištěl stovkou: Řidič ujížděl policii v Aši

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie v Aši vyšetřuje případ jednačtyřicetiletého muže, který se snažil ujet před policejní hlídkou. Řidič unikal několik kilometrů, obydlenou částí města uháněl mezi domy více než stokilometrovou rychlostí. Policisté zveřejnili videozáznam z honičky.

Pronásledování řidiče v AšiVideo: Policie ČR

 
Článek

Incident se odehrál v polovině března v Aši, kde si nejdřív policejní hlídka všimla v ulici Okružní vozidla značky Opel a chtěla ho zkontrolovat. Řidič ale šlápl na plyn a vyrazil pryč směrem na obce Krásná a Kamenná.

„Řidič s vozidlem ujížděl několik kilometrů, během kterých porušil řadu dopravních předpisů. Mezi rodinnými domy se v jednu chvíli řítil i rychlostí přes 100 km/h. Po několika minutách se policistům podařilo nebezpečně ujíždějící vozidlo zastavit na odbočce na vrch Loupežník,“ sdělil v pátek mluvčí policie Jakub Kopřiva.

Při kontrole řidiče se ukázalo, že je z Chebska a má až do prosince letošního roku úředně zakázané řízení vozidel. „Policisté muži sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky,“ dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám