Hlavní obsah

Dramatická honička v Ostravě. Havarovali policisté i pronásledovaný

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Dramatická honička, která skončila střelbou a následně nehodou policejního vozu i pronásledovaného auta, se odehrála v pondělí pozdě večer v Ostravě v Mariánských Horách. Pachatele se podařilo po nehodě zadržet a zjistilo se, že je pod vlivem drog. Jde o hledanou osobu a auto je navíc kradené.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O události informovala policejní mluvčí Gabriela Pokorná. Sdělila, že řidič osobního vozidla Honda se snažil policistům ujet, během pronásledování několikrát projel na červenou a dokonce vypnul světla, byť šlo o noční hodinu. Zasahující policisté dokonce viděli, jak vjížděl do protisměru a málem srazil stojícího policistu. Ten podle slov mluvčí pro ČTK uskočil, vytáhl služební zbraň a po autě několikrát vystřelil.

„Po několika manévrech narazil do sloupku dopravního značení a vůz zastavil. Z automobilu se snažil utéci, stejně jako 27letý spolujezdec, načež byli oba zadrženi,“ doplnila mluvčí. Při zákroku havarovalo i policejní auto.

Policisté zjistili, že vůz je evidován jako odcizený. „Orientační zkouška k přítomnosti drog byla u 33letého řidiče pozitivní. Muž dále figuroval v celostátním systému pátrání. Soud muži uložil zákaz řízení motorových vozidel do května roku 2020,“ doplnila mluvčí.

Řidič je podle ní podezřelý z několika trestných činů, a to maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, ohrožení pod vlivem návykové látky, obecné ohrožení i násilí proti úřední osobě.

Reklama

Výběr článků

Načítám