Hlavní obsah

V Sokolově někdo krade a ničí hlasovací lístky

SOKOLOV

Hlasovací lístky pro volby do Evropského parlamentu se ztratily dosud nezjištěnému počtu voličů z poštovních schránek na největším sokolovském sídlišti Michal. Neznámý pachatel roztrhal obálky a lístky rozházel po ulicích. Po pachateli pátrá policie.

Článek

Informace o ztrátě lístků dostala radnice zatím ze Slavíčkovy a Jelínkovy ulice. Mluvčí radnice Dagmar Mašková ale nevylučuje, že zmizely i jinde. "Hlasovací lístky se ztrácejí v podstatě ode dne, co je zapisovatelky okrskových volebních komisí začaly roznášet.

Poštovní schránky ve společných prostorách panelových domů jsou snadno přístupné a patrně obálky s lístky mizí přímo z nich. Náhradní lístky si mohou lidé znovu vyzvednout na radnici, nebo je dostanou přímo ve volební místnosti," uvedla.

Ničí také informační tabule

Na sokolovském sídlišti někdo také opakovaně ničí tabule informující o volbách, radnice jich už musela několik vyměnit. "Zrovna dnes jsme se dověděli, že byla poškozena další. S problémy tohoto druhu se setkáváme před každými volbami, ale tentokrát je těch případů přece jenom o poznání více. Budeme o tom jednat s policií a uvidíme, co se dá proti tomu dělat," uvedla Mašková.

Krádeže hlasovacích lístků a ničení plakátů by mohly být považovány podle sokolovské policejní mluvčí Dagmar Baranové za trestný čin maření přípravy a průběhu voleb nebo referenda. Sokolovský starosta Karel Jakobec se domnívá, že současný způsob distribuce hlasovacích lístků není příliš šťastný.

"Mnohem účelnější by bylo, kdyby lidé dostali pouze vyrozumění o konání voleb a hlasovací lístky si pak vyzvedli přímo ve volebních místnostech," soudí Jakobec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám