Hlavní obsah

V Sapě byla tajná továrna na značkové roušky. V krabicích jich bylo za 18 milionů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští celníci odhalili v tržnici Sapa prodejnu s padělanými rouškami, které na sobě měly loga luxusních značek. Celníci zabavili tisíce roušek a zboží vyčíslili na hodnotu 18 milionů korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Celníci našli továrnu na padělky roušekVideo: Celní správa

 
Článek

Celníci na začátek prosince naplánovali razii, při které se zaměřili nejen na Sapu, ale také na prodejny v centru Prahy. Právě v Sapě ale byli nejúspěšnější.

„Podařilo se odhalit prodejní místo, které na první pohled působilo jako prodejna bytového textilu. Podrobná prohlídka však odhalila, že prodejna je od podlahy po strop zaplněna padělanými rouškami,“ informovala mluvčí celníků Ivana Kurková.

Nelegální hernu v pražské tržnici Sapa ukrývala půjčovna svatebních šatů

Krimi

Vyjmenovala také značky, kterými se nalezené roušky honosily, např. Gucci, Adidas, Nike, Louis Vuitton, Chanel, Dior, Apple, Fortnite a mnoho dalších. Ve skladu pod střechou pak našli krabice napěchované nelegálním zbožím, dvě žehličky a nažehlovací nášivky.

Schillerová měla v pražské tržnici SAPA konferenci k EET

Ekonomika

„Právě toto místo trhovci využívali k výrobě roušek na přání zákazníků,“ konstatovala Kurková. Během dvou kontrolních dní zabavili celníci skoro 65 tisíc roušek a nášivek. Hodnota padělaného zboží je podle celníků 18 milionů korun.

Podle Kurkové jednají celníci se zástupci ochranných známek, aby povolili použití zabaveného zboží pro humanitární účely. Zda se to podaří, celníci nechtějí spekulovat.

Foto: Celní správa

Nalezené padělané roušky

Foto: Celní správa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám